Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Εμείς και το παιδί...

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους


Ο ερχομός του πρώτου παιδιού για το ζευγάρι είναι απλά κάτι συναρπαστικό, μια τέλεια προσμονή και κανένας από τους δυο δεν σκέφτεται τις ευθύνες που ακολουθούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η γέννηση ενός παιδιού είναι μόνο ευθύνες και τίποτα, προς θεού, δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι για όλους μας που γινόμαστε για πρώτη φορά γονείς ότι πέρα από τον ερχομό του παιδιού μας είναι κ πώς εξελίσσεται η σχέση μεταξύ του ζευγαριού αλλά και πως βλέπουμε στον καθρέφτη τον  εαυτό μας.
Μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού οι συνήθειες του ζευγαριού αλλάζουν όπως και οι προτεραιότητες τους αυτό παραδέχονται πολλά ζευγάρια.
Με αποτέλεσα να μην ασχολούνται τόσο με τον σύντροφο τους και με την σχέση τους. Σίγουρα αυτό συμβαίνει διότι είτε  δεν  υπάρχει ο χρόνος είτε δεν υπάρχει αρκετή διάθεση, αυτό βέβαια είναι λογικό αφού το μικρό μας, μας έχει ανάγκη αρκετές ώρες την ημέρα.
Και κάπου εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα. Και  εδώ το ζευγάρι πρέπει να αναδιοργανώση την σχέση του.
Αυτό σημαίνει ότι όταν αρχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στον καινούργιο μας ρόλο,αυτό ισχύει και για τους δύο γονείς,εκεί συνειδητοποιούμε την ανταγωνιστικότητα που ίσως υπάρχει μεταξύ μας.
Εδώ αρχίζει ο θυμός που δυστυχώς κάποιες φορές καταλήγει και σε μίσος.
Το αίσθημα ευθύνης που κυριεύει τους νέους γονείς και ειδικότερα τις μητέρες , οι οποίες νιώθουν το λιγότερο ''πελαγωμένες''.Με την σειρά του ο άντρας από  την άλλη ίσως νιώθει εγκαταλελλειμένος και κάπως ξένος στην σχέση τους,
Αυτό αρχίζει μετά να γίνεται ένας φαύλος κύκλος! 
Το θέμα όμως δεν είναι να  αποξενωθεί το ζευγάρι αλλά να ενωθεί και πάλι και να μείνει ενωμένο σε αυτή την νέα τους πραγματικότητα !
Πολλές νέες μητέρες έχουν προσπαθήσει να γίνουν και πάλι οι σύντροφοι-γυναίκες αφήνοντας τον ρόλο της μητέρας έξω από την σχέση τους.
Με αυτόν τον τρόπο ξανά κέρδισαν να μείνουν μαζί με τον σύντροφο τους ενωμένοι και ως γονείς αλλά και ως ζευγάρι
Τίποτα δεν είναι εύκολο όλα όμως θέλουν προσπάθεια και ιδιαίτερα όταν υπάρχει αγάπη.
Κάθε αρχή είναι δύσκολη όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο..Μην αφήνουμε τους εγωισμούς και τον θυμό να μας  διαλύσει !



.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου